Technológia

Utólagos szigeteléseket vegyi úton, vagy mechanikailag lehet megoldani.

1.Vízhatlan bevonatszigetelés
2.Injektálás
3.Acéllemezes falátvágás

Földdel takart építmények utólagos szigetelése:

Ha van rá lehetőség, az épület külső falszakaszát kiássuk, a függőleges felületet homogenizáljuk, speciális önhordó anyaggal bekenjük.

Két rétegű 90% bitumentartalmú üvegszál erősítésű nehéz lemezt forrasztunk fel a felületre. Ezután egy szigetelést védő falat építünk elé. A munkaárok betemetése előtt drain lemezt és geotextilt alkalmazunk.

Injektálások, vegyi eljárások:

Az utóbbi években olyan anyagok jelentek meg a piacon, amelyeket a falazatba juttatva megakadályozható a kapilláris vízfelszívódás. Ezeket a speciális anyagokat alacsony és magas nyomással juttatjuk (injektáljuk) a falazatba.

Anyagukat tekintve lehetnek:

– szilikonemulzíók
– akril-, epoxi- és poliuretángyanták

Alkalmazásuk:

szilikonemulzió: falszigeteléshez
akril-epoxi-poliuretangyanták: vízbetöréseknél, pincéknél, medencéknél, ahol víznyomás is jelen van

Vegyi eljárások:

Injektálás 1:

Meghatározott síkban és távolságban furatokat készítünk a falazatba, majd ezekbe injektáló packereket rögzítünk. Ezután injektáló géppel 100-400 Bar nyomással injektáljuk be a szigetelőanyagot. A szigetelőanyag lehet: szilikát, műgyanta, szilikon, kovásító oldat. Ezt a technológiát függőleges és vízszintes síkban is alkalmazhatjuk (pl.: szuterének, pincék).

Injektálás 2:

Vízszintes szigetelés injektálással alacsony és magas nyomással. Ezzel a technológiával vízbetöréseket is megszüntetünk. Függőleges szigetelést háttér injektálással, fátyol injektálással képezhetünk. Süllyedt, repedt épületek injektálása dilatációs technológiával.

Az acéllemezes utólagos szigetelési eljárás:

Az épület meghatározott téglasorai közé préseljük a speciálisan hullámosított krómmal ötvözött rozsdamentes acéllemezeket. Az acéllemezek hullámai egymással takarnak. Így ezáltal az épület teljesen új, vízszintes szigetelést kap, melynek tartóssága még az agresszív sók ellen is védelmet nyújt. Mivel a kapillárisokon felszivárgó víz útját elzártuk, a fal nem kap vízutánpótlást és természetes úton kiszárad. Ezt a technológiát szabad fugasorral rendelkező épületeknél végezhetjük eredményesen.

A vakolatot a sajtolás síkjában 6-10 cm szélességben el kell távolítani, mely minimális bontással jár!

Tégla, laza szerkezetű vályog és vert falaknál is alkalmazható.

Ezzel a technológiával a munkálatok egész évben elvégezhetők! Egy átlagos családi ház szigetelési munkái 1-2 napot vesznek igénybe.

Falátvágásos utólagos szigetelési eljárás:

Egy speciális gyémántszegmensekkel ellátott géppel átvágjuk a falazatot rövid szakaszokon és műanyag lemezt (polystirol) helyezünk a kivágott fugába, majd azonnal nagynyomású gyorsan kötő cementhabarccsal rögzítjük.

Ez a technológia bármilyen falazatra alkalmazható, mészkő, tégla, terméskő, stb.

Nagy szélességű falak átvágása is lehetséges ezzel a technikával, pl. műemlékek, templomok utólagos szigetelésénél.

Látogasson meg

H-2013 POMÁZ, YBL MIKLÓS U. 2/4.

Hívjon minket

+36 30 637 7390

Küldjön E-mailt

info@ szigbontesz.hu

Küldjön üzenetet

Adja meg nevét és E-mail címét, az átadni kívánt üzenettel együtt, ami közvetlenül a E-postaládánkban fog landolni